Sign Again – A world without print -and advertising waste

We zijn ons bewust van de milieueffecten die print heeft. Bij Flex is het een topprioriteit om onze impact maximaal te beperken. Daarom geven we de voorkeur aan Sign Again. Sign Again is het allereerste volledig gerecyclede rigide materiaal ooit, gemaakt van fabrieksafval en gebruikte prints, en kan opnieuw bedrukt worden. Elke keer weer opnieuw.

Het probleem

Printafval

Alle prints worden letterlijk weggegooid na een korte of lange periode van gebruik. Zelfs recyclebare materialen worden vaak niet gerecycled, simpelweg omdat er geen mogelijkheden bestaan.

Door nieuwe Europese wetgeving zullen onze industrieën in de nabije toekomst (2023-2025) te maken krijgen met nieuwe regelgeving. Als print- en sign-industrie zullen we verantwoordelijkheid moeten nemen. Er zal worden voorgeschreven dat ten minste 30% van de producten die momenteel in onze industrie worden gebruikt, gemaakt moeten zijn van gerecyclede materialen.

De oplossing

SignAgain

Sign Again is het allereerste volledig gerecyclede rigide materiaal ooit, gemaakt van fabrieksafval en gebruikte prints, dat opnieuw bedrukt kan worden.

  • 100% gerecycled en recyclebaar
  • Oneindige mogelijkheden
  • Duurzaam en flexibel

Het materiaal

Enorm sterk, bestand tegen impact en snijden, brandvertragend en buigzaam. Dit zijn eigenschappen die het verschil kunnen maken bij veel producten en toepassingen. Samen met een groep experts blijven we op een intensieve onderzoeks- en ontwikkelingsreis om het Sign Again-materiaal verder te optimaliseren.