100% EU print kwalitiet

Afgestemd op professionals

Spoedlevering mogelijk

Persoonlijk advies

Productie én installatie

Sign Again® circulair plaatmateriaal

  • Het eerste volledige circulair materiaal gemaakt van gebruikte spandoeken en snijafval.
  • Ontzettend sterk, slag- en krasvast, geschikt voor binnen én buiten
  • Harde toplaag beschermt tegen oppervlaktebeschadigingen
  • Buigzaam materiaal
  • Waterafstotend
  • Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
  • 100% circulair: keer op keer recyclebaar tot Sign Again® plaatmateriaal
 
 
 

Beschrijving

Het allereerste 100% gerecyclede plaatmateriaal, waar innovatie en recycling elkaar ontmoeten. Gezien Sign Again® gemaakt is van gerecycleerde spandoeken behoud het ook alle kwaliteiten van een spandoek; het is ontzettend sterk, slag- en krasvast, B1 brandveilig én buigzaam.

Het materiaal heeft een gerecyclede look en feel en kan alleen enkelzijdig bedrukt worden. Toch liever een witte achtergrond? Selecteer dan de gecoate optie bij het bestellen.

 
Het materiaal weegt 5,6 kg per m2 en is 4 mm dik. Het heeft een maximale printhoogte uit één stuk van 136 cm en een maximale printbreedte uit één stuk van 116 cm.
 
Sterk, duurzaam materiaal

Enorm sterk, slag- en snijvast, brandvertragend en enigszins buigzaam. Dit zijn eigenschappen die bij veel producten en toepassingen het verschil maken. Daarnaast is Sign Again natuurlijk een duurzaam materiaal. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en het materiaal zelf is ook weer recyclebaar.
 
Meest voorkomende toepassingen

Sign Again® wordt veel gebruikt voor sign, beurs en festival toepassingen op een drager of wand. Maar ook de eerste interieurprojecten met wand- en vloerdecoratie, zoals wandtegels zijn opgeleverd door diverse printprofessionals. Doordat je met Sign Again® grote tegels kunt maken bespaart dat ook een hoop montagetijd. Zo worden de toepassingsmogelijkheden van Sign Again® continu uitgebreid.
 
We zien met Sign Again® veel kansen in wand- en vloerdecoratie. Daarbij kunnen we doormiddel van ‘embossing’, structuur aanbrengen en/of beschermende coating aanbrengen met als resultaat functionaliteit in print. Denk aan traanplaat, houtstructuur of een eigen logo. 
 
Proces

Veel reclame (print-)materialen worden na (lang én kort) gebruik weggedaan. Vrijwel alle materialen die recyclebaar zijn, worden niet daadwerkelijk gerecycled, simpelweg omdat die mogelijkheden niet bestaan. Daar brengt de beweging Sign Again verandering in.
 
Sign Again® is het allereerste volledig (close loop) gerecyclede plaatmateriaal. Hiervoor verwerken we snijresten en gebruikte prints tot nieuw te beprinten plaatmateriaal. Door materialen te recyclen, kunnen we de productie van nieuwe grondstoffen verminderen en de hoeveelheid energie die nodig is om deze materialen te produceren en verwerken verminderen. Dit heeft veel voordelen voor het milieu.
 
Met Sign Again® blijft print betaalbaar en beschikbaar, zijn we niet afhankelijk van steeds schaarser wordende grondstoffen en hebben we geen negatief effect op het milieu.
 
Specificaties
Materiaal: PVC
Dikte: 4mm
Gewicht: 5,60 kg/m2
Printtechniek: UV-print
Maximaal printformaat uit één stuk: 136x116cm
Afwerking: (Contour) frezen
Toepassing: Binnen en buiten
Waterafstotend: Ja

Titel

Ga naar de bovenkant